sobota 10. júna 2017

Kto chce žiť, nech sa hýbe

V najširšom slova zmysle vieme slovo pohyb určiť ako zmenu, sloveso hýbať sa definujeme ako zmenu polohy. Filozofi ustanovili život ako istú formu, či podobu bytia. Vieme teda túto tému premenovať na kto chce byť, nech mení polohu? Vedeli by ste si Život predstaviť bez pohybu?


 Naša generácia často vyzerá tak, že na predchádzajúcu otázku by odpovedala áno, ale aj pri odpisovaní predsa používame prsty. Mnoho z nás si predstaví aj iný druh pohybu. Niekto preferuje istý druh športu, beh, či bicyklovanie, no iný pôjde radšej len na prechádzku, alebo von s kamarátmi. Mne sa páči predstava vidieť pohyb ako zmenu polohy. Zmena polohy pre mňa neznamená prevrátiť sa na druhý bok (len niekedy). Znamená to pre mňa zmenu miesta. Cestovanie. Vystúpenie z vlaku stereotypu a skúšanie nových vecí. Myslím si, že život si treba užívať- samozrejme s hranicami. Vycestovaním si život užijete plným dúškom, ale čo je hlavné- spoznáte ho. Posledné, čo by ste mali robiť, je báť sa nových skúseností. Nehovorím, že tie vo svojej rodnej krajine nezískate, ale prečo nebyť o krok pred ostatnými? Všetci chceme by´t úspešní a lepši ako niekto, ale prvoradé je byť lepši ako my sami predošlý deň. Odkedy mi to povedal jeden chlapec snažím sa tým riadiť.


Preto buďte lepší ako včera, usmievajte sa a žite. Pohyb predsa vyplavuje endorfíny šťastia. Ak chcete byť, meňte polohu, pokým nenájdete tu správnu, v ktorej budete šťastní a budete žiť!

1 komentár:

  1. Pěkně si to vystihla :) když jsem viděla nadpis, napadlo mě přesně tohle, nejdřív sport (bez kterýho už taky nežiju) a pak cestování a sbírání nových zážitků :)

    OdpovedaťOdstrániť