štvrtok 16. marca 2017

Kam v Budapešti?

Patrím medzi tú väčšinu ľudí, ktorá rada cestuje. V letnom období som navštívila maďarské hlavné mesto - Budapešť. Mesto má cez 1,5 milióna obyvateľov. To nás môže len usvedčiť o jeho veľkej rozlohe, na ktorej nájdeme samé krásne miesta. 
UBYTOVANIE

Ako lacnú alternatívu ubytovania vám môžu poslúžiť hostely. Neľakajte sa slova hostel, sú tam aj izby pre dvoch či troch. Taktiež je dosť možné, že v spoločných priestorov narazíte na zaujímavých ľudí, alebo si dáte raňajky na balkóne spolu so sympatickým francúzom. Ja som konkrétne bývala na ulici Maria utza 10. Má veľmi dobrú polohu vzhľadom nato, že zhruba 20-30 minút sa pešo dostanete k Liberty bridge. Taktiež je asi 5 minút ďaleko zastávka metra s názvom Rákoczi tér. 

Liberty Bridge

ZAUJÍMAVÉ MIESTA

Určite stojí za pohľad Great market hall. Okrem lacných suvenírov tam nájdete typické maďarské klobásy a vlastne všetko načo ani nepomyslíte! 


Ďalej by vaša cesta mohla smerovať na už spomínaný Liberty bridge. Je z neho krásny výhľad na okolie. Neverili by ste ako vysoko sú ľudia schopní vyliezť na konštrukciu mostu, sedieť tam a jesť. 



Ak sa po moste dostanete na "budínsku stranu" uvidíte tzv. Gellért Hill Cave. Niečo ako malý palác v kameni. 

Jednoznačne pokračujte popri rieke smerom na hrad. Cestou si určite nájdite energiu na malý výstup a to na Liberty statue odkiaľ je veľmi pekný výhľad na mesto.


Odtiaľ to už nie je ďaleko k Budínskemu hradu. Hrad sa skladá z viacerých historických budov. 
Ak vaše nohy ešte vládzu určite dodržujte smer až pokým nedôjdete k priam čarovnému miestu- Fisherman's Bastion.  Okrem zážitku z tohto zámku vám už pomaly nezostane dych na ďalší výhľad z ktorého už priamo vidíte slávny parlament. 
 
Parlament
Reťazový most

Jednoznačne nezabudnite aj na nočnú prechádzku. Nočné mestá sú snáď ešte čarovnejšie!
 


Užite si svoje putovanie po Budapešti :) 

1 komentár:

  1. Kurnik, neměla jsem ani ponětí, že je v Budapešti něco jako malý palác v kameni :D no tak příště teda :D

    OdpovedaťOdstrániť