Ak ste milovníkmi zdravého maškrtenia určite neváhajte a tento koláčik si pripravte. Test chuti podstúpilo pár kamarátov a každému chutil. Ani priateľ nemal námietky, že to je málo sladké!
POTREBUJEME:
CESTO:
• 100 g sušených hrozienok
• ¾ hrnčeku orechov (používam mix vlašských, kešu a slnečnicových semiačok)
• ¾ hrnčeku strúhaného kokosu
• 2 lyžice kakaa
• lyžica medu (podľa chuti)
• 1-2 lyžice kokosového oleja
PLNKA:
• 250 g mäkkého tvarohu
• 250 g hrudkového tvarohu
• gaštanove pyré (ak máte možnosť vyrobte domáce ja som použila mrazené z lidlu)
• 1 vajíčko
• trošku rumu alebo rumovej arómy
POLEVA:
• ½ vanilkového pudingu
• 250 ml mlieka
• dva riadky horkej čokolády
POSTUP:
Orechy a kokos rozmixujeme na múku, pridáme ostatné suroviny a zase spolu mixujeme. Cesto by malo byť husté, preto ak sa vám zle mixuje pridajte len štipku mlieka. Plech vymažeme kokosových olejom a vysypeme kokosom. Na dno formy utľapkáme rukami vzniknuté cesto. Pečieme na 180°C po dobu 15 minút.
Po 15 minútach vytiahneme a vylejeme nato plnku, ktorú pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Pečieme ďalších 45 minút na 200°C. Aby si koláč udržal vlhkosť, do rúry dáme plech s vodou. Počas pečenia rúru neotvárame, aby nám para nevyšla . Po 45 minútach rúru vypneme a koláč tam necháme ešte polhodinu.
Základ polevy sa skladá z klasického vanilkového pudingu do ktorého pridáme 2 riadky čokolády. Po vybratí koláča polevu jednoducho vylejeme. Môžeme zdobiť mandľami alebo podľa chuti. Necháme stuhnúť a neskôr môžeme papať.
Prajem dobrú chuť! :)
Ani jsem nevěděla, že něco takového jako kaštanové pyré existuje :D
OdpovedaťOdstrániť