streda 8. marca 2017

Vážte si ženy- MDŽ

Jar oficiálne začne až o pár dní, ale väčšina z nás ju už cíti všade vo vzduchu. Či je dôkazom odhodenie zimnej bundy, prvé snežienky alebo práve deň žien - rozhodnite sami. Ak vás zaujíma prečo si vážiť na váhe práve toto pohlavie alebo sa chcete dozvedieť niečo zaujímave o pár jedinečných ženách čítajte ďalej. 







Množstvo mužov nerozumie ženám. Na tom nie je nič divné, pretože ani ženy nerozumejú ženám. Ale väčšina mužov už pochopila, že obdarovať ženu kvetom je to najkrajšie. Poznáte voňavejší dar ako kytica kvetín? Kytica ruží symbolizuje vyznanie, ľalie sú znakom čistoty a moje obľúbené tulipány sú symbolom lásky. Vážte si nežnejšie pohlavie a to nie len v určité sviatky. Pripomeňme si aj pár žien a čím sa preslávili.

čokoláda- Chocolissimo

 ANNA FRANKOVÁ

Určite ste počuli už o mladom židovskom dievčati Anne,, ktoré si písalo denník počas druhej svetovej vojny. Zachytáva tam ich život s rodinou v úkryte v stiesnených podmienkach. Napriek ukrývaniu sa nevyhla ťažkému trestu, a tak zomrela ako 15- ročná. 

kniha je skvelá určite si ju prečítajte


   
FRIDA KAHLO
Frida bola mexická maliarka. Trpela detskou obrnou a ku maliarstvu sa dostala náhodou dopravnej nehode. Keďže musela zostať pár mesiacov na lôžku začala z nudy maľovať. Najčastejšie to boli autoportréty. („Kreslím sama seba preto, lebo trávim veľa času sama a pretože som motív, ktorý najlepšie poznám.“)



Oslavujme nežné pohlavie aspoň jeden deň v roku! :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára